Dr. Richard Lippman: Vojna proti staranju, 1. del

Dr. Richard Lippman, nekdanji profesor celične biologije in biokemije na Univerzi Uppsala na Švedskem, danes živi v Združenih državah Amerike. Oborožen z znanjem iz kemije, fizike in medicine že več desetletij poskuša razvozlati skrivnosti staranja in išče optimalno kombinacijo hranil in bioidentičnih hormonov, ki bi ljudem pomagala upočasniti procese staranja in jim podaljšala življenje. Leta 1996 je bil za svoje raziskave proti staranju nominiran za Nobelovo nagrado za medicino.

Dr. Richard Lippman: Vojna proti staranju, 2. del

Prosti radikali, katerih uničujoče delovanje na celični ravni nam je dr. Richard Lippman podrobno razložil v prvem deli intervjuja, niso edini dejavniki predčasnega staranja našega telesa. Poleg njih znanstvenik izpostavlja še dva pomembna krivca za staranje. Eden od njiju je upadanje ravni hormonov, drugi pa proces glikacije na ravni tkiv. Glikacija je proces, ki se nenehno odvija v našem telesu in ga dodatno spodbuja naše »presladko« življenje. Seveda ima avtor »formule proti staranju« pomoč tudi za te težave.

Dr. Richard Lippman: Vojna proti staranju, 5. del

Ko enkrat dosežemo štirideset let, mati narava maščevalno napade naša telesa, naša koža postane ohlapna in zgubana, presnova se upočasni, mišična masa se manjša in maščobe se kopičijo. Postanemo bolj negativistični in manj možnosti je, da se lotimo novih ustvarjalnih projektov. Polovico ljudi takrat pokončajo srčni infarkti in možganske kapi, šestino rak, ugotavlja dr. Richarda Lippman. V preteklih mesecih, smo v štirih nadaljevanjih spoznali, zakaj vse to zanj ne velja in kakšna so njegova »zdravila« proti staranju.

Dodajmo kakovost življenju

Naše telo je v celoti predano in prepuščeno staranju, vse od rojstva naprej. In vsi mi nenehno bijemo bitko z zahrbtnim in neizprosnim sovražnikom, ki mu je ime »staranje«. Tako mogočna vojna zahteva brezmejno zavezništvo med psiho in telesom, s ciljem izogniti se boleznim, staranju in odložiti vulgarnost z imenom »smrt«. Strategija mora biti naravnana k primerni prehrani (beljakovine!), redni dnevni vadbi in gibanju v kombinaciji s hormonsko korektivno terapijo.«

Vse, kar ste želeli vedeti o anti-ageingu!

Opisno bi anti-aging predstavila kot medicino ali del nje, ki si prizadeva vzdrževati, ohranjati in izboljšati kakovost posameznikovega življenja in bivanja tukaj. Vključuje torej vse medicinske postopke in terapije, ki blažijo ali celo zavirajo staranje na varen, zanesljiv način in na znanstveni osnovi. Na tak način se posamezniku zagotovi polnovredno in daljše življenje - življenju dodamo kvalitetna leta.

Tudi moške pesti klimakterij

O ženskem klimakteriju vemo skoraj vse. Kako je s tem v moškem svetu?! Ali sploh obstaja, kako se izrazi in kako se pravzaprav imenuje? Zelo dolgo je veljalo, da so samo ženske »žrtve prehodnega obdobja«, saj se menopavza (padec in posledice nižanja spolnih hormonov pri ženskah) na hitro in nazorno vidi. Po več kot sto letih danes končno priznavajo, da imajo tudi moški v zrelih letih težave.

Strogo zaupno - samo za moške!

Ali se otepate utrujenosti, slabe ali sploh izničene spolne sle? Se težje skoncentrirate in se težko fokusirate? Se težko spopadate s stresom in imate občutek, da ste povoženi? Je vaše telo mehko, mlahavo in povešeno, ko pridobite na teži? Trenirate več mesecev ali celo več let, brez da bi se telo izoblikovalo? Morda pa nimate nobene od naštetih težav in si preprosto želite ohraniti dobro počutje, izvrstno kondicijo in spolno moč?